MOSOLYTERVEZÉS: +36 20 986 9597 | FOGÁSZATI BEAVATKOZÁS: +36 70 671 0054 MOSOLYTERVEZSmosolydesigner@gmail.com

Szigetvári Péter
mosolytervező, fogműves

Utam…

Szigetvári Péter

mosolytervező, fogműves

Utam…

A felfedező utam Sopronban kezdődött, amikor egy fogtechnikai cég munkatársat keresett. Megtetszett a lehetőség, jelentkeztem és felvettek. Az akkori főnököm kiváló szakmai tudással rendelkezett, egy igazi művészként tevékenykedett.  A megszokottól teljesen eltérő szemléletet képviselt. Rávilágított arra, milyen előnyökkel jár, ha a páciens a fogtechnikussal is egyeztet.

Közel 30 évvel ezelőtti időszakról beszélünk, amikor ez egy forradalmi újdonságnak számított. Nagyon megtetszett ez a hozzáállás, teljesen elvarázsolt. Az a gondolatvilág, hogy a páciensekkel személyesen tudok foglalkozni, és nemcsak a lenyomatokkal dolgozom, teljesen megváltoztatta a szemléletemet, amit később el is hoztam magammal, amikor visszaköltöztem Kecskemétre. Felépítettem a saját laboromat, és elindultam abba az irányba, amit Sopronban követtünk. Szembe kellett néznem viszont azzal, hogy „Fogtechnikus és páciens találkozása” protokoll egyáltalán nem volt megszokott.

Ezután rögös utakon jártam, próbáltam meghonosítani a szemléletemet több-kevesebb sikerrel. Kerestem a régi sémák szerint működő piacon a helyemet. Majd kapcsolatba kerültem egy budapesti fogtechnikai céggel, ahol szintén sokat tanultam az ottani, a Sopronban megtapasztalt elveket valló fogtechnikus mestertől.  Ez a találkozás ismét erőt és lelkesedést adott és végképp elhatároztam, hogy tűzön-vízen át keresztülviszem az elképzelésemet, és olyan fogtechnikus leszek itt Kecskeméten, aki személyesen együttműködik a pácienssel és a fogorvossal. Aztán elgondolkodtam, milyen névvel tudnám a legjobban kifejezni a hitvallásomat.

Úgy éreztem, az embereknek a fogpótlás csak egy eszköz, igazából a magabiztosságra vágynak, ahhoz pedig önfeledt mosolyra van szükségük. Így döntöttem el, hogy mosoly designer leszek. Egy olyan hivatást választok, ahol a fogorvossal olyan mosolyt teremtünk a páciensnek, amivel magabiztossá válik.