Névtelen terv
d7bceba7-3f6a-4f3f-adb3-0ea68aa14a22
Kerámia héjak, avagy a hollywoodi mosoly titka


A kerámia héjak finom, ostyavékony héjak, amelyek általában cirkonból készülnek. A héjakat, amelyek színe és formája egyedileg az Ön igényeihez igazodik, esztétikailag és funkcionálisan is. Felhelyezéséhez, nagyon finoman le kell csiszolni a fogak elülső részét, a felhelyezést ragasztással végezzük.


Mikor megoldás a kerámia héjak használata?


Elsősorban a lepattogzott fogak, a fogak elszíneződése, a foghézagok és a görbe fogak esztétikai korrigálására használjuk a frontfogakon.
A héjak különböző módon használhatók:

keskeny rések bezárása
a fogak kisebb eltéréseinek korrigálása
az elülső fogak törött sarkainak, zománcfejlődési rendellenességeinek vagy egyéb hibáinak elrejtésére
túl kicsi vagy túl rövid fogak meghosszabbítására
az elszíneződés elfedésére

Milyen esetekben nem javasoljuk a kerámia héjak alkalmazását?

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a kerámia héjak nem ajánlottak.
Fontos megjegyezni, hogy nem minden elzáródás korrigálható a kerámia héjakkal. Ha a frontfogak nem megfelelő harapással társulnak, a héjak alkalmazása ellenjavallt, mivel ezek elsősorban esztétikai szerepet töltenek be, a harapás korrigására nem megfelelőek.
Az éjszakai fogcsikorgatással vagy különösen erős harapással rendelkező betegeknek kerülniük kell a kerámia héjakat is. Az erőteljes szorítás miatt viszonylag gyorsan eltörhetnek.
Az extrém elszíneződést nem tudják elfedni a vékony, szinte teljesen átlátszó héjak, ilyen esetekben korona készítését javasoljuk.

Időpontkérésért kérem kattintson IDE!


Scroll to Top