Névtelen terv
d7bceba7-3f6a-4f3f-adb3-0ea68aa14a22

Mivel parodontiumunk közvetlenül kapcsolódik az agyhoz, ösztönösen átalakítjuk az impulzusokat mozgássá. Sokan összeharapják a fogaikat a nagy terhelés során, és így feszültségbe hozzák az állkapocs izmait. A lehetséges mellékhatások a fogak kopásától és elhasználódásától és a fejfájástól a medence dőléséig vagy a hátproblémákig terjednek. Különösen a sportolás közben, az állkapocs deformitása vagy a rossz harapás gyakran csökkenti az oxigénellátást és így a teljesítmény csökkenését.

Az egyedileg gyártott sportsínek – más néven nagy teljesítményű sínek – nemcsak a sérüléseket előzik meg, hanem a sportolók teljesítményét és dinamikáját is növelhetik azáltal, hogy az optimalizált oxigénellátás révén korrigálják az állkapocs helyzetét. Ezen orvosi okok miatt a nagy teljesítményű sportsínek is egyre népszerűbbek a kevésbé érintésintenzív sportokban. Örömmel tájékoztatjuk részletesen a SportSín Technológiáról a kecskeméti fogorvosi rendelőnkben. Az a sportoló, aki fogászati vagy állkapocsproblémákkal szenved, soha nem lesz képes teljes erejét használni.

d8fd3655-9775-4d80-9f26-08a401caad9c


Nem számít, milyen sport, a szenvedélyes amatőr és profi sportolók a legjobbat akarják kihozni magukból és jó eredményeket elérni. Ennek támogatására ajánljuk az Sportsín Technológiát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a sportsín javítja mind a légzést, mind az állóképességet edzés közben, csökkenti a kortizolszintet és lerövidíti a gyógyulási időt.

Oxigén felvételi teszt

Az egyik tanulmány célja az volt, hogy megmutassa, miért javítja az sportsín a gázcserét a szervezetben, és ezáltal csökkenti a laktátszintet. Ehhez az alanyok tíz percig kocogtak egy futópadon. Az egyik csoport a sportsínekkel és egy másik csoport a sportsínek nélkül. A sportsín viselőinek értékelése jobb oxigén- és szén-dioxid-cserét mutatott a sín nélküli csoporthoz képest. Pontosabban, körülbelül 29 százalékkal több oxigént szívtak fel. Ugyanakkor 21 százalékkal több szén-dioxidot lélegeztek ki. A szén-dioxid fokozott kilégzése miatt nő az anyagcsere-termékek kiválasztása. Ez lehet a teljesítmény növekedésének oka. Ezek és más tanulmányok bizonyítják, hogy az egyénileg adaptált sportsín minden sportágban növeli a teljesítményt. Legyen szó kocogásról, fitnesz edzésről, kosárlabdáról vagy síelésről.

Megerőltetés és stressz hatására gyakran öntudatlanul összeszorítjuk a fogakat és ezáltal a temporomandibularis ízületeket. Ez számos hormon, például a kortizol stresszhormon termelését okozza. Ha sportolás közben viseli a sportsínt, megakadályozza a fogak összeszorítását. A temporomandibularis ízületre gyakorolt nyomás csökken, aminek következtében kevesebb hormon keletkezik. A test képes lehívni a teljesítménypotenciálját.

Felnőttek és gyermekek nyolc éves kortól viselhetik a sínt sportolás közben. Nemcsak javítja a teljesítményt, hanem védelmet nyújt a fogak számára is. Különösen az olyan kontakt sportokban, mint a jégkorong, a kézilabda vagy a labdarúgás, ez nagy előny.

  • A légzés és az állóképesség javítása
  • A kortizolszint csökkentése
  • A szükséges regenerációs időszakok lerövidítése
  • Nagyobb teljesítmény
  • Lenyűgöző teljesítmény: Sportsín technológiájának köszönhetően a sín elősegíti a sportolók teljesítményét.
  • Nagyobb teljesítmény: A jobb oxigénellátás miatt akár 20 százalékos teljesítmény növelés is lehetséges.
  • Nagyobb állóképesség: A Sportsín megnyitja a légutakat. Így a tejsav felhalmozódása akár 30 százalékkal is alacsonyabb marad a szokásosnál egy 25 perces intenzív edzés után.
  • Rövidebb reacióidő: A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a sportolók reakcióideje az akusztikus és vizuális ingerekre jelentősen lerövidül.
  • Kevesebb stressz sportolás közben: Mivel a Sportsín megakadályozza a kortizol fokozott termelését sportolás közben, a stressz és a kimerültség viszonylag alacsony szinten marad.
  • Kevesebb stressz: Az állkapocs ütése a legrosszabb esetben agyrázkódáshoz vezethet. A Sportsín akár 20 százalékkal csökkenti az állkapocsra gyakorolt erő hatását.

VÉLEMÉNYEK

Bővebb információért kattintson IDE!

Scroll to Top