Névtelen terv
d7bceba7-3f6a-4f3f-adb3-0ea68aa14a22
FOGFEHÉRÍTÉS


A fogorvosI professzionális fogfehérítés segít abban, hogy mosolya zászlóshajójává váljon. Fogaink természetesen egyre sötétebbek és sötétebbek lesznek az idő múlásával; Ezt a folyamatot felgyorsítják bizonyos élelmiszerek és stimulánsok, például nikotin, tea, vörösbor és gyógyszerek.

Ezért a rendelőnk két kíméletes fehérítő eljárást kínál, amelyekkel egyes fogak és egész fogsorok fehérítésére is használható. A hidrogén-peroxidot fehérítőszerként használják, amely behatol a fogba, és felosztja és elszínezi a festékmolekulákat.
Úgy gondolhat rá, mint a haj szőkítésére. A következőkben részletesebben ismertetjük két fehérítési módszerünket.

Ezzel a módszerrel rendelőnkben megtörténik a fehérítés, és 1-2 órán belül világosabb fogakat kap. A fogorvosi felügyelet alatt végzett fogfehérítés biztonságos és hatékony az elszíneződés megszüntetésében. A rendelői fogfehérítők sokkal erősebbek, mint az otthoni fehérítő fogkrémek vagy gélek, mert több peroxidot tartalmaznak, így gyorsabban változtatják meg a fogak színét, mint bármely más módszer.

Az első dolog az ínyvédő alkalmazása. A fehérítő gélt ezután 15 percig alkalmazzuk, és egy nagy teljesítményű LED-lámpával aktiváljuk. Ezt a folyamatot 3-4 alkalommal ismételjük, amíg el nem érjük a kívánt fényerőt. A kezelés után intenzív fluoridálást végzünk a zománc megszilárdítására és a fogak deszenzitizálására.

Különösen a múltban figyelték meg a fogak erős sötétedését a gyökérkezelés után. Terápiás módszereinkkel ez a csúnya sötétedés kizárt.

Sötétített fogak esetén belső fehérítés javasolt. Ebben az esetben fehérítő gélt helyezünk közvetlenül a fogba, és néhány napig-hétig hagyjuk, amíg a kívánt fehérítést el nem érjük.
A fehérítő gél feloldja a maró vasvegyületeket.

Meddig tart a fogfehérítés?

Az eredmény átlagosan 2-4 évig tart. Annak érdekében, hogy a hatás a lehető leghosszabb ideig fennmaradjon, javasoljuk, hogy mérsékelten fogyasszon fogfestő stimulánsokat, és rendszeresen járjon fogorvoshoz professzionális fogtisztításra.

Ha a fogai a jövőben ismét sötétednek, egy bizonyos idő elteltével könnyen fehéríthetők.

Vannak mellékhatások?

Elvileg a fehérítés nem jelent kockázatot. A kezelés után fogai rövid ideig kissé érzékenyebbek lehetnek a meleg és hideg hőmérsékletre. Rövid távon az íny irritációját is okozhatja.

Ezek a reakciók azonban általában néhány nap múlva megszűnnek, és fluoridálási intézkedésekkel orvosolhatók.

Mit kell figyelembe vennem?

A fehérítés előtt professzionális fogtisztítást kell végezni a fogkő és a lepedék eltávolítására, különben akadályozzák a fehérítő gél hatását.

Az ínynek és a fogaknak teljesen egészségesnek kell lenniük, ezért fogorvosi vizsgálatra is szükség van.

Kezeletlen fogszuvasodás vagy szivárgó tömések esetén a fehérítőszer behatolhat a fogba és irritálhatja az ideget.

Az iratokat, koronákat és hidakat fehérítéssel nem lehet könnyíteni, ezért szükség esetén ki kell cserélni őket.

A fehérítés után 24-48 órán keresztül kerülni kell az olyan ételek erős színezését, mint a dohány, tea, vörösbor, kávé és gyümölcslé, mivel a színpigmenteket ez idő alatt a fogak könnyebben tárolják.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top