Névtelen terv
d7bceba7-3f6a-4f3f-adb3-0ea68aa14a22
Professzionális fogtisztítás

A professzionális fogtisztítás nemcsak a fogakat teszi ragyogóbbá, hanem segít megvédeni saját fogait, műfogsorát és implantátumait a másodlagos betegségektől.

A professzionális fogtisztítással a fogak nem egyszerűen "megtisztulnak". Minősített profilaxis asszisztenseink előzetesen ellenőrzik Önnel az íny állapotát és a plakk leleteit. Ily módon azonosíthatók azok a területek, amelyek nem optimálisan érhetők el az otthoni szájhigiéniában. Önnel együtt optimalizálható az otthoni takarítás a megfelelő segédeszközök bemutatásával és a problémás területek kiemelésével.

Az ezt követő tisztítás során a lepedék és a fogkő teljesen eltávolításra kerül. A fogak polírozása megnehezíti a lepedék újbóli felhalmozódását. A lepedék által gyulladt íny néhány napon belül gyógyul.

Az éves fogorvosi kontrollhoz hasonlóan a professzionális fogtisztítást is rendszeres időközönként kell elvégezni. A szükséges vagy ésszerű intervallumokat profilaxis asszisztenseink határozzák meg Önnel konzultálva. Az intervallumok a korábban gyűjtött leleteken (plakk, fogkő, gyulladás), valamint a meglévő szájüregi és szisztémás már meglévő betegségeken alapulnak.

A törvényes egészségbiztosítók is felismerték, hogy a megelőzés jobb, mint a gyógyítás. Ebben az összefüggésben például a következő két évben a parodontitis kezelés után a fogtisztítást az egészségbiztosítók évente 1-4 alkalommal fedezik az utógondozás részeként. Profilaxis asszisztenseink örömmel nyújtanak információt a költségek fedezésére.

Ki ne ismerné a kérdést: "Milyen gyakran használsz fogselymet"?

Különösen a hiányosságokban a betétek eltávolítása aligha lehetséges e támogatás nélkül. Az ott lokalizált plakkok intersticiális fogszuvasodáshoz vezetnek fiatal és középső felnőttkorban.

Ezeknek a plakkoknak a profilaxis asszisztenseink általi rendszeres eltávolítása megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását nemcsak ezeken a területeken.

A plakk nemcsak a kemény fogak anyagát károsíthatja, hanem a fogkővel együtt, hanem az ínygyulladás és a periodontitis (periodontitis, csont- és ínygyulladás) okozója is.

A rendszeres, professzionális fogtisztítás segíthet az íny gyógyulásában és megakadályozhatja, hogy helyrehozhatatlan csontreszorpcióval rendelkező parodontitissé fejlődjön.

A terhesség alatti hormonális változások elősegítik az ínygyulladást (íny). Ebben az állapotban gyulladásos hírvivők szabadulnak fel, amelyek negatív hatással vannak a terhesség lefolyására előrehaladott állapotban (fokozott koraszülés, alacsony születési súly).

Ezen okok miatt általában ajánlott a terhesség alatti fogászati ellátás és a terhesség második trimeszterében a professzionális fogtisztítás.

A periodontitis számos szisztémás betegséggel kölcsönhatásba lép. A terápia és az utógondozás pozitív hatással van számos betegségre:

  • Cukorbetegség: pozitív hatással van a vércukorszintre
  • Ízületi gyulladás
  • Arterioszklerózis (szívroham, stroke)
  • Elhízás

A legújabb tanulmányok a demenciával való kapcsolatra is utalnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top